درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-12-22  |  2025-03-12  |  بروز شده در: 1403/12/22 - 06:06:3 FA | AR | PS | EN
ترامپ زلنسکی را بار دیگر به کاخ سفید دعوت می کند            گردآوری معلومات از سوی آلمان برای تعامل با طالبان            حذف۲۰ هزار ویزه مهاجرتی افغان‌ها در امریکا             از سرگیری کمک‌های نظامی امریکا به اوکراین            صعود بارسا، اینتر، بایرن و پاری‌سن‌ژرمن به یک یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان            نماینده ایرن وضعیت امنیتی و بشری در افغانستان را متزلزل و وخیم خواند            نمایندگان کی‌یف و واشنگتن در عربستان دیدار کردند             یوناما از مسدود شدن ۲۰۰ مرکزصحی در افغانستان خبر داد            روسیه تشکیل حکومت فراگیر را کلید تامین ثبات در افغانستان میداند            گروگان گیری ۴۰۰ سرنشین یک قطار در پاکستان            سازمان ملل باید تحت تأثیر کشورهای بزرگ تصمیم نگیرد             تلاش حکومت طالبان برای عبور از انزوای سیاسی            عراقچی: بر تعهد خود به عراق پایبندیم             تاکید بر ادامه گفتگو با حکومت طالبان            دیدار وزیر امور خارجه امریکا با ولیعهد عربستان            






تاریخ نشر: 1399/01/19 - 16:33:2
تعداد بازدید: 1245
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

وضعیت «شاخه خراسان» داعش پس از دستگیری پنجمین خلیفه

«اسلم فاروق»، نخستین رهبر داعش در افغانستان نیست که دستگیر می شود، بلکه او پنجمین رهبر گروه تروریستی داعش در افغانستان است که دستگیر می شود. پیش از این در سنبله سال گذشته، مقام های محلی ولایت ننگرهار در شرق افغانستان اعلام کرده بودند که ابوسعد ارهابی، رهبر داعش در افغانستان در ولسوالی خوگیانی این ولایت کشته شده است. او چهارمین رهبر داعش در افغانستان بود که در این کشور کشته می شود.

چند روز قبل رهبر گروه تروریستی داعش در افغانستان شناسایی و دستگیر شد.

در همین ارتباط نیز، اداره امنیت ملی افغانستان با انتشار اعلامیه ای گفته بود که اسلم فاروقی، رهبر شاخه خراسان داعش را همراه با نوزده جنگجوی دیگر این گروه در جنوب افغانستان دستگیر کرده است.

در اعلامیه امنیت ملی آمده که عبدالله اورکزی مشهور به اسلم فاروقی رهبر گروه داعش شاخة خراسان با نوزده تن از همکاران نزدیکش از جمله قاری زاهد و سیف الله مشهور به ابوطلحه پاکستانی طی یک عملیات هدفمند و پیچیده توسط نیروهای قطعات خاص امنیت ملی دستگیر شدند.

در اعلامیه امنیت ملی آمده که اسلم فاروقی در اعترافات اولیه خود از ارتباطات گسترده سازمان های استخباراتی منطقه ای با گروه داعش شاخة خراسان پرده برداشته است.

همچنین در این اعلامیه گفته شده که او از قریه آخندزاد گان منطقه اورکزی اجنسی (پاکستان) است. نامبرده قبلا به عنوان مسئول نظامی شهر پشاور، قومندان گروه داعش مستقر در دره عبدالخیل ولسوالی اچین ولایت ننگرهار و مسئول عملیات های داعش در خیبر اجنسی فعالیت داشته است.

امنیت ملی افغانستان می گوید که فاروقی روابط تنگاتنگی با گروه لشکر طیبه و شبکه حقانی نیز داشت که این ارتباطات اکنون در سطوع مختلف گروه داعش شاخة خراسان گسترش یافته است.

همچنین دو فرد دیگری که همراه رهبر این شبکه بازداشت شده اند نیز به گفته امنیت ملی افغانستانقاری زاهد مشهور به معاذ مسئول نظامی داعش در افغانستان و سیف الله مشهور به ابوطلحه پاکستانی مسئول جلب و جذب و تنظیم افراد در کتیبه های مختلف داعش در ولایت ننگرهار بوده اند.

 

کشته شدن رهبران داعش در افغانستان

«اسلم فاروق»، نخستین رهبر داعش در افغانستان نیست که دستگیر می شود، بلکه او پنجمین رهبر گروه تروریستی داعش در افغانستان است که دستگیر می شود.

پیش از این در شهریورماه سال گذشته، مقام های محلی ولایت ننگرهار در شرق افغانستان اعلام کرده بودند که ابوسعد ارهابی، رهبر داعش در افغانستان در ولسوالی خوگیانی این ولایت کشته شده است. او چهارمین رهبر داعش در افغانستان بود که در این کشور کشته می شود.

اولین رهبر این گروه به نام حافظ سعید خان در اسد/مرداد سال ۱۳۹۵ و دومین رهبر این گروه به نام عبدالحسیب در ثور/اردیبهشت ۱۳۹۶ در ولایت ننگرهار و سومین رهبر این گروه به نام ابو سید در سرطان/تیر ۱۳۹۶ در ولایت کنر کشته شده بودند.

گفته شده است که «اسلم فاروقی»، رهبر جدید داعش که به تازگی از پای درآمد، یکی از طراحان اصلی حمله اخیر در یک عبادت گاه شهروندان سیک افغانستان بوده است. در حمله علیه عبادتگاه اقلیت های سیک های افغانستان به روز ۲۵ ماه مارچ سال جاری میلادی ۲۷ تن کشته شدند و دست کم ۸۰ تن زخم برداشتند.

ساعاتی پس از این حمله گروه تروریستی داعش مسٔولیت این حمله خونین را بر عهده گرفت.

 

وضعیت «شاخه خراسان» گروه تروریستی داعش

گروه تروریستی داعش، کشورهای افغانستان، ایران، پاکستان و برخی مناطق آسیای میانه را ولایت خراسان خلافت اسلامی می داند و به همین دلیل، اعضای این گروه در افغانستان داعش خراسان نامیده می شود.

شاخه خراسان گروه داعش در ماه ژانویه ۲۰۱۵ اعلام موجودیت کرد

در حال حاضر داعش در افغانستان عمدتا در ننگرهار در شرق و جوزجان در شمال افغانستان نفوذ و حضور دارد، ولی هرازگاهی برخی بمب گذاری و حملات انتحاری در کابل و برخی جاهای دیگر هم به این گروه نسبت داده می شود.

حضور داعش در افغانستان در دوران حکومت وحدت ملی از ولسوالی اچین ننگرهار شروع شد. این گروه در اولین اقدام خود گروهی را که به گفته ی داعش، اعضای گروه طالبان بودند، به گونه ی دسته جمعی با بمب منفجر کردند. این گروه در نمایش خشم و خشونت بر طالبان پیشی گرفت و با انجام حمله های انتحاری بر مسجدهای شیعیان کشور ثابت کردند که راه داعشیان عراق و سوریه را می روند..

در حال حاضر شمار افراد این گروه در ننگرهار به 1000 نفر می‏ رسد که عمدتا در ولسوالی های اچین، خوگیانی، پچیراگام و هسکه مینه مستقر اند.

 

تفاوت داعش افغانستان با داعش عراق و سوریه

با این حال برخی کارشناسان معتقدند که داعشی که اکنون در افغانستان فعال است با داعشی که در عراق و سوریه فعالیت می کند متفاوت است، چون این داعش توسط سازمان استخبارات پاکستان و حتی برخی کشورهای عربی مانند عربستان ایجاد و به افغانستان فرستاده شده است.

از جمله مطیع الله خروتی کارشناس مسائل افغانستان معتقد است: پاکستان همیشه تلاش کرده که در افغانستان نظامی بر سر کار باشد که به خواست آن کشور لبیک بگوید و از نقاط استراتژیک موجود علیه افغانستان استفاده کند، به این لحاظ پاکستان سیاست های کلی خود در قبال افغانستان را همواره دنبال می کند و فقط پروژه های خود را تغییر می دهد.

به گفته این روزنامه نگار افغان بدین ترتیب پاکستانی ها برنامه های خود در افغانستان را از طریق طالبان دنبال کردند و اکنون هم بدیلی برای این گروه دارند و این به معنای آن است که دخالت پاکستان در امور افغانستان پایان نیافته و اهداف استراتژیک خود را می تواند در قالب گروه دیگری تحت عنوان داعش پیش ببرد.

خروتی معتقد است که پاکستانی ها به دنبال آن هستند که از یکسو به درخواست امریکایی ها لبیک بگویند و اعلام کنند که طالبان را پشت میز مذاکره حاضر کرده اند و آن ها با حکومت افغانستان گفت و گو می کنند و مانند حزب اسلامی به آن می پیوندند و از سوی دیگر مداخلات خود در امور افغانستان را توسط داعش ساخته خود ادامه می دهد ضمن اینکه رابط هایی هم در داخل حکومت افغانستان با این گروه همکاری می کنند.

 

چرا داعش در افغانستان خطرناک تر است؟

حضور داعش به تنهايي خطر چنداني براي دولت و مردم افغانستان نيست، اما عوامل زيادي هستند که خطر داعش در افغانستان را به شدت نگران کننده مي سازند. يکي از اين عوامل، زمينه هاي اختلافات و شکاف هاي گوناگون اجتماعي در افغانستان است. شکي در اين نيست که در حال حاضر نيز، اختلافات ميان مردم و دولت افغانستان به صورت نهفته بسيار است، همين اختلافات سبب شده تا اختلافات عميقي را ميان دولتمردان ببينيم و قدرت و دولت را نيز به نحوي تقسيم شده ميان دسته ها و گروه هاي مختلف شاهد باشيم.

گروه تروريستي داعش همانند القاعده گروهي ترويستي تقريبا بين المللي است که به فکر تاسيس خلافت اسلامي و سرنگوني تمامي کشورها و حاکميت ها است. براي فعلا آسيب پذيرترين کشورهاي نزديک به جغرافياي جنگ داعش، کشورهاي آسياي ميانه است که افغانستان به عنوان ترانزيت به اين کشورها شناخته مي شود. طالبان در اين سالها بيشتر محدود به جغرافياي افغانستان و پاکستان فعاليت کرده اند. در حال حاضر نيز طالبان در مقابل گروه داعش قرار داشته و شماري از کشورها به طالبان به عنوان يکي از سپرهاي دفاعي احتمالي در مقابل داعش اميدوارند.

فقر در ابعاد مختلف اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي افغانستان نیز زمينه را براي سربازگيري گروه هاي تروريستي از افغانستان فراهم ساخته است. اين انواع فقر سربازگيري گروه هاي تروريستي از مردم افغانستان را در گذشته، حال و آينده فراهم ساخته و مي سازد. علاوه بر اين زيادند کساني که در گذشته تجربه حضور در جنگ هاي افغانستان را داشته اند و حضور در افغانستان براي آنها سهل و راحت تر است.

با توجه به اينها و عوامل مختلف ديگر، زمينه هاي حضور داعش در افغانستان وجود دارد، همان گونه که تا کنون نيز اين گروه فعاليت رو به رشدي در کشور داشته است. اما اقداماتي که در مقابل اين گروه انجام شده، ناکافي، ضعيف و نگران کننده است و دولت افغانستان هيچ استراتيژي مشخصي و نتيجه بخشي براي سرکوب و خفه کردن اين گروه پيش از آنکه تبديل به يک قدرت تهديد کننده شود، ندارد.

 

منبع: الوقت

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/15589


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

تلاش حکومت طالبان برای عبور از انزوای سیاسی


خطر بازی با کارت تروریزم برای بازیگران اصلی آن


ترامپ؛ گورباچُف امریکایی، آیا تاریخ تکرار می شود؟


امریکا و پاکستان با کارت تروریزم وارد بازی تازه می شوند


سخنرانی ترامپ در کنگره شکاف ملی ایجاد شده در امریکا را عمیق‌تر می‌کند


سنگسار مجازی یک دختر!


حکومت طالبان و پاکستان از همدیگر چه می‌خواهند؟


قهرمان سازی زلنسکی از سوی رسانه های غربی؟


تاثیر نزدیکی امریکا و روسیه بر رابطه تهران و مسکو چه خواهد بود؟


افزایش سفر های مقامات پاکستانی به کشورهای منطقه


اختلاف مواضع عربستان و مصر در خصوص سوریه


حکمتیار: در افغانستان همه دست به ماشه اند


انتقال میزبانی کنفرانس امنیتی هرات؛ از آسیا به اروپا


بررسی علل سقوط دولت‌ها در سوریه و افغانستان


بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تأخیر چندین ماهه پذیرش پناهجویان به امریکا

ترامپ زلنسکی را بار دیگر به کاخ سفید دعوت می کند

گردآوری معلومات از سوی آلمان برای تعامل با طالبان

حذف۲۰ هزار ویزه مهاجرتی افغان‌ها در امریکا

از سرگیری کمک‌های نظامی امریکا به اوکراین

صعود بارسا، اینتر، بایرن و پاری‌سن‌ژرمن به یک یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان

نماینده ایرن وضعیت امنیتی و بشری در افغانستان را متزلزل و وخیم خواند

نمایندگان کی‌یف و واشنگتن در عربستان دیدار کردند

یوناما از مسدود شدن ۲۰۰ مرکزصحی در افغانستان خبر داد

روسیه تشکیل حکومت فراگیر را کلید تامین ثبات در افغانستان میداند

گروگان گیری ۴۰۰ سرنشین یک قطار در پاکستان

سازمان ملل باید تحت تأثیر کشورهای بزرگ تصمیم نگیرد

تلاش حکومت طالبان برای عبور از انزوای سیاسی

عراقچی: بر تعهد خود به عراق پایبندیم

تاکید بر ادامه گفتگو با حکومت طالبان

دیدار وزیر امور خارجه امریکا با ولیعهد عربستان

ممنوعیت سفر افغان‌ها؛ مغایر ارزش‌ها و منافع امریکا است

زلنسکی از ترامپ عذرخواهی کرده است

قرار گرفتن دو بازیکن کرکت افغانستان در جمع تیم برتر جام قهرمانان

حمایت چین از مواضع کشورهای اسلامی در قبال غزه

قدرت ما از چین، روسیه و ایران بیشتر است

حکومت طالبان از تقویت امنیت مرزهای افغانستان خبر داد

توافق نیروهای طالبان و پاکستان بر سر آتش‌بس موقت در گذرگاه تورخم

قطع کمک‌ها به اوکراین، بدتر از خروج از افغانستان است

آغاز پروسۀ استخدام بیش از سه‌هزار تن در بست‌های معلمی و اداری


خبرهای پزشکی


خبرگزاری انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.